Culturele communities

MEST | Culturele communities

Posted on Posted in Creatieve Industrie, MEST, Verbinding

Kunst en cultuur brengt samen en verbindt. Offline, maar ook online door middel van culturele platforms. Voor MEST magazine zette ik 10 succesvolle culturele communities op een rijtje.

Desk- vs fieldresearch

Voor mijn vorige artikel over binnen- en buitenschoolse cultuureducatie ben ik in gesprek gegaan met een aantal betrokkenen. Erg leuk en interessant, maar naast mijn fulltime baan ook een beetje veel. Vandaar dat het artikel over culturele communities is geschreven door middel van deskresearch.

Culturele communities in Brabant

Brabant kent een veelzijdig aanbod van culturele communities. Van provinciaal tot gemeentelijk, zelfs de kleinere gemeenten. Maar ook allerlei verschillende disciplines. Specifiek gericht op muziek of de urban scene, maar ook breed gericht op kunst en cultuur in het algemeen.

Cultuurbosch

Naast MEST ben ik ook actief lid op het online platform Cultuurbosch. Cultuurbosch is een platform voor alle culturisten in Den Bosch, de mensen die cultuur actief liefhebben. Ik kwam het vorig jaar toevallig tegen via Facebook door middel van een oproep waarbij zij op zoek waren naar mensen om mee te brainstormen over de invulling van een avond over financiering. Daar heb ik me voor opgegeven en naast de brainstorm heb ik ook een workshop over creatieve financiering georganiseerd tijdens de avond zelf. Leuk hoe dat kan gaan!

Het volledige artikel over culturele communities in Brabant is te lezen op Mestmag.nl. Ben jij actief lid van een culturele community?

 

Foto header: Ilse Wolf