MEST _ cultuur en horeca

MEST | Culturele plekken x horeca

Posted on Posted in Creatieve Industrie, Horeca, MEST

Als redactrice van MEST magazine kan ik ook zelf onderwerpen aandragen. Met mijn nieuwsgierigheid naar daar waar de creatieve industrie de horeca ontmoet, is het niet verrassend dat ik daar graag dieper in wilde duiken.

Brabantse voorbeelden

Voor het artikel ben ik langsgegaan bij De Pont museum in Tilburg, de Willem II Fabriek in ‘s-Hertogenbosch en Club Solo in Breda. De Pont museum is bezig met een verbouwing van het museum en het museumcafé. Het café wordt maar liefst drie keer zo groot en dat was voor mij de aanleiding om contact op te nemen. De Willem II Fabriek werd mij getipt namens de reizende redactie van MEST. Zij zijn bezig met een plan voor een nieuwe horeca-gelegenheid om de werelden van muziek en beeldende kunst binnen de fabriek samen te brengen. Club Solo is een voorbeeld dat al lekker loopt. Zij hebben een bijdrage gekregen uit het Impulsgeldenprogramma van bkkc om een café te bouwen en de verbinding met horeca te kunnen maken.

Nieuwsgierig geworden naar de relatie tussen culturele plekken en hun horeca in Brabant? Lees het artikel op Mestmag.nl!