Misschien ben je wel bekend met het zakje van Maggi? Dit is een variant zonder vreemde toevoegingen.
Ingrediënten
4 personen
* 1 kilo vastkokende aardappelen
* 300 gram gehakt
* 2 grote preien
* 1 paprika
* 2 tenen knoflook
* 1 tablet groentenbouillon
* 1 flinke eetlepel kerriepoeder
* 200 ml Alpro Cuisine
* 1 ei
* 150 gram geraspte kaas
Bereiding
1. Kook water om de aardappelen in te koken. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten.
2. Snijd ondertussen de prei in halve ringen, de paprika in blokjes en de knoflook fijn.
3. Verhit olie in een koekenpan en bak de prei, paprika en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het gehakt, kerriepoeder en het bouillontablet toe en bak het gehakt tot het gaar is.
4. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal in.
5. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt-preimengsel daar overheen. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
6. Klopt de Alpro Cuisine met het ei en breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de aardappels en bestrooi met de geraspte kaas.
7. Bak de ovenschotel 25 minuten in de oven.
Bron recept: Keukenliefde