Een frisse aardappelsalade als maaltijd, heerlijk voor in de zomer!
Ingrediënten
2 personen
* 500 gram krieltjes
* 125 gram spekjes
* 10 mini-augurkjes
* 10 cherrytomaatjes
* 1/4 komkommer
* 2 eieren
* 1 rode ui
* 1 lente-ui
* 100 gram ijsbergsla
Mayonaise dressing
* 1,5 eetlepel mayonaise
* 1,5 eetlepel (soja)yoghurt
* 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiding
1. Kook water in een pan voor de krieltjes. Halveer ondertussen de krieltjes (met schil) en kook deze vervolgens 5 minuten.
2. Verwarm een koekenpan en bak de spekjes hierin krokant. Haal de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
3. Giet de krieltjes af en bak deze zo’n 15 minuten in het bakvet van de spekjes.
4. Kook ondertussen water voor de eieren en kook deze 10 minuten.
5. Terwijl de krieltjes bakken en de eieren koken, halveer je de mini-augurktjes, snijd je de cherrytomaatjes in vieren en de komkommer in blokjes. Snijd de rode ui en lente-ui in halve ringen.
6. Maak de mayonaise dressing door de mayonaise, (soja)yoghurt en peterselie te mengen.
7. Giet de eieren af en laat deze schrikken onder koud water. Snijd de eieren in blokjes.
8. Tijd om de borden op te maken. Verdeel de sla over twee diepe borden. Verdeel hierover de krieltjes. Maak de salade af met de spekjes, augurkjes, cherrytomaat, komkommer, ei en ui en dressing.