Zin in een gezond tussendoortje? Bak deze appelcake en geniet!
Ingrediënten
1 cake
* 325 gram volkoren speltmeel
* 1 theelepel baking soda
* 1 theelepel kaneel
* Mespuntje nootmuskaat
* Snufje zeezout
* 25 gram honing
* 170 ml havermelk
* 60 ml arachideolie
* 1/2 theelepel vanille extract
* 100 gram appelmoes
* 1/2 citroen
* 2 appels
* 50 gram rozijnen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier en vet de zijkanten in met olie.
2. Doe het meel, de baking soda, kaneel, nootmuskaat en het zeezout in een kom en roer door elkaar.
3. Voeg aan de droge ingrediënten de honing, havermelk, arachideolie, vanille extract en appelmoes toe. Voeg ook het sap van de citroen hier aan toe. Meng goed door.
4. Snijd de appels doormidden en houd één helft apart. Schil de appelhelften en snijd deze in kleine blokjes. De achtergehouden halve appel snijd je (met schil) in dunne plakken.
5. Voeg de appelblokjes en rozijnen toe aan je beslag en roer goed door, zodat deze mooi verdeeld zijn door het beslag.
6. Schep het beslag in de cakevorm en beleg de bovenkant met de dunne plakken appel. Strooi hier nog wat kaneel overheen. Bak de cake vervolgens 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron recept: Rens Kroes