Zoet

Appelkruimeltaart van havermout

Appelkruimeltaart van havermout

Zin in een lekkere én gezonde taart? Bak deze appelkruimeltaart van havermout!  

Ingrediënten

Bodem en kruimellaag
* 150 gram havermout
* 125 gram amandelmeel
* 3 eetlepels honing
* 60 gram kleine, zachte, ontpitte dadels
* 1 theelepel bakpoeder
* 2 eetlepels water
* Snuf zout

Spijs
* 75 gram amandelmeel
* 75 gram kleine, zachte, ontpitte dadels
* 2 eetlepels water

Vulling
* 2 Elstar appels
* Snuf kaneel
* 1 eetlepel honing
* Handje walnoten

Optioneel: slagroom 

Bereiding

1. Vet een ronde bakvorm van 18 centimeter in met kokosolie.

2. Begin met de vulling. Schil de appels, snijd het klokhuis eruit en snijd ze in hele kleine blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met een snuf kaneel en de honing. Hak de walnoten grof en meng ook deze door de vulling.

3. Ga verder met de bodem en kruimellaag. Snijd de dadels in kleine blokjes. Stop alle ingrediënten – behalve het water – in een grote kom en kneed minimaal twee minuten, totdat alles goed door elkaar is gekneed. Voeg de eetlepels water toe en kneed nog minimaal één minuutje door.

4. Vorm een bal van het deeg en verdeel deze in tweeën. Met het eerste deel bekleed je de bakvorm. Dit gaat het gemakkelijkst door de deegbal te verkruimelen over de bodem en deze daarna vast te drukken met je handen. Bekleed de rond tot zo’n 3 centimeter hoog.

5. Verwarm je oven voor op 170 graden.

6. Maak het spijs door de dadels, het amandelmeel en het water in een keukenmachine te mengen tot een plakkerige substantie. Verdeel dit met een lepel over de bodem van de taart. Schep vervolgens de appelvulling er overheen. Tenslotte neem je het achtergehouden deeg en verkruimel over de taart. Druk licht aan met beide handen.

7. Bak de taart 30 minuten in het midden van je oven.

8. De taart is het gemakkelijkst te snijden als je deze een paar uur in de koelkast laat staan. Serveer de taart eventueel met een heerlijke dot slagroom, maar zonder is de taart ook heerlijk.

Bron recept: Beaufood