Geen zin in vlees, maar wel in een vullende maaltijd? Aardappel, satésaus en groenten, do I need to say more?
Ingrediënten
2 personen
* 500 gram aardappel
* 1 eetlepel kerriepoeder
* 180 gram tofu roerbakreepjes pittig gekruid
* 1 avocado
* 1 paprika
* 1 wortel
* Optie: 2 theelepels koriander
* Optie: 2 eetlepels seroendeng
Pindasaus
* 4 eetlepels pindakaas
* 3 eetlepels kokosmelk
* 1 eetlepel olijfolie
* 3 eetlepels ketjap manis
* 75 ml water
* 1 teen knoflook
* 3 theelepels sambal
* 1/2 theelepel komijn
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de aardappels in dunne frietjes. Was de aardappels en dep ze droog. Leg op de bakplaat, besprenkel met olie en strooi de kerriepoeder erover. Bak de frietjes 30 minuten in de oven.
3. Snijd de paprika en wortel in dunne reepjes en de avocado in blokjes.
4. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de tofu reepjes.
5. Maak ondertussen de pindasaus. Doe de pindakaas, kokosmelk, olijfolie, ketjap en het water in een steelpan en zet de pan op laag vuur. Roer regelmatig en laat rustig warm worden. Laat de pindasaus een beetje indikken en roer tot een egale saus. Snijd ondertussen de knoflook en voeg deze vervolgens met de sambal en komijn toe aan de pindasaus. Roer nogmaals goed door.
6. Verdeel de frietjes over twee borden en daarover de paprika, wortel, avocado en tofu. Serveer met de pindasaus, seroendeng en koriander.
Bron recept: De Groene Meisjes en Mind Your Feed