Diner

Bami zonder pakje of zakje

Bami zonder pakjes en zakjes

Bamikruiden uit een zakje? Nergens voor nodig, daag jezelf uit!

Ingrediënten
4 personen

* 250 gram (eier)mie
* 1/2 bouillonblokje
* 2 uien
* 2 tenen knoflook
* 300 gram kippendijfilet
* 1 prei
* 1 paprika
* 125 gram doperwtjes
* 150 gram wortelen
* 125 gram taugé
* 1 cm gember
* 1 rode peper
* 1 theelepel sambal
* 3 eetlepels ketjap manis
* 1 theelepel komijn
* 1 theelepel kurkuma
* 1/2 theelepel laos
* 1/2 theelepel ketoembar
* Optie: 4 eieren
* Optie: gebakken uitjes
* Optie: pindasaus

Bereiding
1. Kook water voor de mie en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Kook de mie volgens de verpakking en giet af.

Snij de kippendijfilet in blokjes, de uien en knoflook fijn, de prei in ringen, de paprika en wortel in kleine blokjes. Snijd ook de gember en rode peper fijn.

2. Doe wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper. Voeg vervolgens de kip en sambal toe aan de ui en bak bruin.

4. Voeg de prei, paprika, doperwtjes en wortel toe aan de kip. Voeg ook de ketjap, komijn, kurkuma, laos en ketoembar toe. Zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen. Voeg in de laatste minuut de taugé toe.

5. Optie: maak ondertussen de pindasaus.

6. Zet het vuur van het groenten-vleesmengsel wat hoger en voeg de mie beetje voor beetje toe aan de hapjespan. Schep goed door de groenten en het vlees. Ga door tot alle mie in de pan zit en laat zeker 5 minuten meebakken, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

7. Optie: verwarm ondertussen in een koekenpan een beetje olie en bak de eieren.

8. Serveer de bami met de pindasaus en eieren en garneer met gebakken uitjes.

Bron recept: Mind Your Feed