Diner

Bamisoep

Een bamisoep waar je wat moeite voor moet doen, maar dan heb je ook wat!

Ingrediënten
2 personen

* 2 pakjes bamisoep (Indomie)
* 1 paksoi
* 1 bosje bosui
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* 1 schepje sambal oelek
* 2 eieren
* 2 bouillonblokjes
* 1 biefstuk (of snelle versie: rosbief)
* 1 bakje taugé
* Garnering: gebakken uitjes

Bereiding

1. Zet een steelpan met water op het vuur en kook het water. Zodra het water kookt, voeg je de eieren toe. Kook deze 8 minuten (halfzacht) of 10 minuten (hard).

2. Ondertussen pak je een grote pan en hierin doe je wat olie. Zet op het vuur, maar zet het vuur nog niet aan. Snijd de ui, wat ringetjes bosui (houd wat apart voor de garnering) en de teentjes knoflook en doe deze in de pan. Voeg een schepje sambal oelek toe naar smaak. Zet het vuur aan (niet te hoog) en fruit alles lekker zachtjes.

3. Snijd de paksoi in grove stukken, was deze, en doe het ook in de pan. Schep om tot alles een beetje inslinkt. Zodra de eitjes klaar zijn, goed laten schrikken met koud water en apart leggen.

4. In de tussentijd doe je 2 bouillonblokjes in de pan en vul je alles aan met water (+/- 1 liter). Dit wordt de basis van je bamisoep.

5. Wrijf de biefstuk in met zout en peper. Doe wat roomboter in een koekenpan en braad je biefstuk goed aan, op middelhoog uur, zo’n 2-3 minuten per kant. Zorg dat de binnenkant goed rood blijft.

6. Vul als laatste je steelpan opnieuw met water en breng aan de kook. Doe de bamisoep erin en kook in een paar minuten gaar (volgens de verpakking). Snijd ondertussen je biefstuk in smalle pakjes en pel je eieren en snijd ze in vieren.

7. Als de bamisoep klaar is, giet je deze af en verdeel je het over 2 kommetjes. Doe hierbij de bouillon en de stukjes ei. Leg vervolgens de plakjes biefstuk op de bouillon, deze zullen door de warmte langzaam verder garen tot een mooie, perfecte rosé kleur. Garneer met de rest van de bosui, taugé en gebakken uitjes.

Bron recept: Beautylab