Zin in een zoet, verantwoord tussendoortje? Dan is dit bananenbrood wat je zoekt!
Ingrediƫnten
* 3 bananen
* 3 eetlepels honing
* 3 eetlepels kokosolie
* 100 gram havermout
* 80 gram volkoren speltmeel
* 2 theelepels bakpoeder
* 1 theelepel kaneel
* 2 eieren
* 1,5 eetlepel havermelk
* 2 eetlepels lijnzaad
* 50 gram krenten
* 50 gram (wal)noten
* 50 gram pompoenpitten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vermaal de havervlokken in een keukenmachine tot ‘meel’.
2. Prak de bananen met een staafmixer in een kom. Voeg de honing en de kokosolie (vloeibaar) toe en meng goed door.
3. Meng in een grote kom de havermout, speltmeel, bakpoeder en kaneel. Voeg het bananenmengsel bij de droge ingrediƫnten en meng met een spatel. Voeg vervolgens de eieren en havermelk toe en meng goed.
4. Voeg de lijnzaad, krenten, noten en pompoenpitten toe aan het beslag en roer goed door elkaar.
5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten in met olie. Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron recept: Fitbeauty