Diner

Broccoli quiche

Broccoli quiche

Een quiche zonder lactose, dat kan! Deze variant is een stuk lichter dan je gewend bent.

Ingrediƫnten
2 personen

* 5 plakjes deeg voor hartige taart
* 1 broccoli
* 1 prei
* 125 gram ontbijtspek of spekblokjes
* 1 teen knoflook
* handje pijnboompitten
* handje cherrytomaatjes

Vulling
* 250 ml Alpro soya cuisine
* 3 eieren
* 1 el Italiaanse kruiden

Bereiding

1. Haal de plakjes deeg voor hartige taart uit de vriezer en laat 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een springvorm van 22 cm op de bodem met bakpapier en vet de zijkanten in met olie.

2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook deze in 5 minuten beetgaar.

3. Snijd ondertussen het ontbijtspek in stukjes, de knoflook fijn, de prei in ringen en de cherrytomaatjes in vieren. Bak het ontbijtspek in een pan op medium vuur. Voeg op het laatst de knoflook toe en 1 minuut later de prei en bak even kort mee.

4. Klop in een kom de eieren met de Alpro soya cuisine, Italiaanse kruiden, peper en zout luchtig.

5. Bekleed de springvorm met de plakjes deeg voor hartige taart. Schep hier het ontbijtspek/prei mengsel overheen en daarna de broccoli. Schenk de saus eroverheen en maak af met de cherrytomaatjes en de pijnboompitten.

6. Zet 40 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant en het deeg mooi bruin kleurt.

Bron recept: HealthiNut