Bakken

Brownie koeken

Brownie cookies

Koeken die smaken als een brownie: krokant van buiten en smeuïg van binnen. Genieten!

Ingrediënten
8 koeken

* 60 gram roomboter
* 100 gram pure chocolade (70% cacao)
* 1 ei
* 75 gram kristalsuiker
* 45 gram lichte basterdsuiker
* 60 gram patentbloem
* 15 gram cacaopoeder
* 1/2 theelepel bakpoeder
* Snufje zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Laat het mengsel afkoelen, terwijl je verder gaat met het recept.

3. Klop de kristalsuiker en lichte basterdsuiker samen met het ei tot het schuimig is en de suiker is opgelost in de massa. Roer het mengsel van gesmolten chocolade en boter hier doorheen.

4. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven het beslag en meng door met een spatel tot het net gemengd is.

5. Schep het beslag op de bakplaat met behulp van een lepel. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze zullen nog uitvloeien tijdens het bakken.

6. Bak de brownie koeken 13 minuten in de oven. Laat ze 30 minuten afkoelen op de bakplaat en vervolgens op een rooster.

Bron recept: Gwenn’s Bakery