Een heerlijk goed gevulde buddha bowl met couscous en boordevol groenten.
Ingrediƫnten
2 personen
* 130 gram couscous
* 1 kleine broccoli
* 360 gram zoete aardappel
* 1 avocado
* 1 citroen
* 150 gram gekookte bietjes
* Flinke snuf paprikapoeder
* Handje ongezouten cashewnoten
* 1 lente-ui
* 1 eetlepel sojasaus
Soja-mayonaise
* 3 eetlepels mayonaise
* 1 eetlepel water
* 1 eetlepel sojasaus
Bereiding
1. Bereid de couscous volgens de bereidingswijze.
2. Snijd de zoete aardappel inclusief schil in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de zoete aardappel toe en breng op smaak met gerookt paprikapoeder en een snuf zeezout. Bak de zoete aardappel op hoog vuur in tien minuten bruin en gaar.
3. Stoom de broccoli roosjes in 5 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de gekookte bietjes en avocado in kleine blokjes, de lente-ui in ringetjes en hak de cashewnoten klein.
4. Breng de couscous op smaak met vers citroensap, een scheutje extra virgin olijfolie en een snuf peper en zout. Doe de couscous in een kom en giet er wat sojasaus overheen. Maak af met de broccoli roosjes, gebakken zoete aardappel, lente-ui, avocado, biet, cashewnoten en als laatste de soja-mayonaise.
Bron recept: Beaufood