Diner

Courgetti met garnalen

Eet je alleen? Maak deze courgetti met groenten, garnalen en kokosmelk. Snel, gezond en lekker!

Ingrediƫnten
1 persoon

* 1 knoflook
* 1 sjalot
* 1/2 theelepel chilivlokken
* 100 gram garnalen
* 1 courgette
* 10 cherrytomaatjes
* 50 ml kokosmelk
* 1 eetlepel kerrie
* 1 eetlepel verse peterselie
* Peper & zout
* Optie: 45 gram parelcouscous

Bereiding
1. Snijd de courgette julienne in de lengte, zodat er lange, dunne slierten ontstaan (courgetti). Heb je een spirelli? Gebruik deze dan zeker. Ik snijd de courgette zelf met een mes tot slierten.

2. Bereid je de maaltijd met parelcouscous? Zet dan hier een klein pannetje met water op het vuur, breng aan de kook en kook de parelcouscous in 10 minuten gaar.

3. Snijd de knoflook en het sjalotje fijn, de cherrytomaatjes in vieren en de peterselie fijn.

4. Verhit olie in een hapjespan en bak hierin de knoflook, sjalot en chilivlokken. Voeg na 5 minuten de garnalen toe en bak deze zo’n 3 minuten mee.

5. Voeg nu de courgetti en de kerrie toe en laat dit 2 minuten meebakken. Vervolgens voeg je de kokosmelk toe. Voeg na 2 minuten de cherrytomaatjes toe en laat warm worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6. Voeg optioneel de parelcouscous aan je gerecht toe, schep alles op een groot bord en maak af met peterselie.