Zoet

Frozen cheesecake

Ben je midden in de zomer jarig? Maak dan eens deze ijstaart, je koelt er gegarandeerd van af!

Ingrediƫnten

* 150 gram bastognekoekjes
* 75 gram roomboter
* 250 gram verse of bevroren frambozen + paar extra ter garnering
* 250 gram verse of bevroren aardbeien + paar extra ter garnering
* Sap van 1 citroen
* 100 ml honing
* 250 gram mascarpone
* 250 gram volle kwark

Bereiding
1. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier en vet in.

2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng de koekjes erdoor. Verdeel het mengsel over de vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

3. Pureer het fruit, citroensap en honing in een keukenmachine.

4. Meng de mascarpone met de kwark. Voeg het gepureerde fruit toe en meng tot een egale massa. Schenk het mengsel in de springvorm en zet 2 tot 4 uur in de vriezer. De taart moet bevroren zijn, maar je moet deze nog wel kunnen aansnijden. Maak de taart af met wat fruit.

Het is mogelijk de taart langer in te vriezen, maar haal deze dan op tijd uit de vriezer voor serveren.

Bron recept: Yellow Lemon Tree