Diner

Gevulde koolrolletjes

Gevulde koolrolletjes

Een heerlijke andere bereiding van mihoen. Met een gezonde dosis pit.

Ingrediënten
2 personen

* 1 Chinese kool
* 1 prei
* 125 gram taugé
* 150 gram mihoen
* 1 teen knoflook
* 150 gram gehakt
* 1 blikje tomatenpuree
* 1,5 eetlepel sambal
* 1 eetlepel gedroogde koriander

Bereiding
1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Haal vervolgens 10 mooie bladeren los. Breng water in een grote pan aan de kook en kook de bladeren 2 à 3 minuten tot ze zacht zijn. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de overige kool in kleine stukken.

2. Laat de mihoen volgens de verpakking wellen in het water van de koolbladeren (+/- 5 minuten).

3. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Snijd de prei in dunne halve ringen en de knoflook fijn.

4. Verhit olie in een hapjes-/wokpan en bak het gehakt 5 minuten. Voeg vervolgens de prei en kool toe en bak 2 minuten mee. Draai het vuur laag en roer de knoflook, tomatenpuree en sambal door het gehakt. Voeg vervolgens de taugé toe. Bak ook dit zo’n 2 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en koriander.

5. Dep de gekookte koolbladeren droog. Verdeel 1/10 van de mihoen en het gehaktmengsel over een blad kool en rol strak op. Doe dit bij alle 10 de bladeren. Leg de koolrolletjes met de naad naar onder in de ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.

Bron recept: AH