Diner

Groentewok met pittige saus

Doe eens wat anders met krieltjes! Combineer ze met tomatensaus en kip.

Ingrediƫnten
2 personen

* 200 gram kippendij
* 1 rode paprika
* 1 broccoli
* Snuf zeezout
* 1 eetlepel Italiaanse kruiden
* 400 gram krieltjes
* 1 tomaat
* 1 teen knoflook
* 140 gram tomatenpuree
* Scheutje ketjap manis
* 1 theelepel sambal

Bereiding
1. Snij de paprika, broccoli en kip in stukjes en de krieltjes in vieren. Kook de krieltjes +/- 5 minuten voor.

2. Verhit olie in een hapjes-/wokpan en bak hierin de broccoli 10 minuten op middelhoog vuur. Bak ondertussen de krieltjes in een koekenpan.

3. Maak ondertussen de saus. Snijdt de knoflook en tomaat fijn en verhit met de tomatenpuree, ketjap en sambal in een steelpan op laag vuur. Verdun de saus met 200 ml water.

4. Voeg de kip en de paprika toe aan de broccoli. Breng op smaak met zeezout, Italiaanse kruiden en voeg nog een scheutje olijfolie toe. Bak alles tot de kip gaar is (5/6 minuten).

5. Verdeel de krieltjes en het groenten-/kipmengsel over twee borden en schep er een flinke eetlepel saus over.