Zin in een (vegan) koek? Zelfgebakken koekjes zijn zo veel lekkerder!
Ingrediënten
8 koeken
* 100 gram tarwebloem
* 150 gram havermout
* 1 theelepel kaneel
* 1/2 theelepel bakpoeder
* 1/4 theelepel zout
* 80 gram donkerbruine basterdsuiker
* 55 gram kristalsuiker
* 60 ml zonnebloemolie
* 60 ml havermelk
* 70 gram rozijnen/cranberry’s/fijngehakte pure chocolade
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een kleine kom de bloem, havermout, kaneel, het bakpoeder en zout met een garde.
3. Meng in een grote kom de basterdsuiker, kristalsuiker, zonnebloemolie en havermelk met een garde. Voeg vervolgens de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe en meng door met een spatel. Zodra alles goed gemengd is, voeg je de rozijnen, cranberry’s of chocolade toe. Het mengsel moet nog nat aanvoelen.
4. Verdeel het koekjesdeeg in 8 gelijke balletjes, leg deze op de bakplaat en maak er platte schijfjes van. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koeken zit, want ze lopen nog wat uit tijdens het bakken. Om te voorkomen dat het deeg aan je handen blijft plakken, zet je een kommetje water klaar en dip je je handen steeds in het water voordat je een balletje rolt en plat drukt.
5. Bak de koeken 23 minuten in de voorverwarmde oven. De koeken zijn nog zacht als je deze uit de oven haalt. Laat ze afkoelen op de bakplaat en verplaats ze pas als ze helemaal zijn afgekoeld.
Bron recept: Taarten van Jansen