Kapsalon alleen om 04.00 uur ’s nachts? Nee hoor, deze is verantwoord als diner.
Ingrediƫnten
2 personen
* 300 gram (zoete) aardappel
* 350 gram runderreepjes of kippendij
* 3 eetlepels shoarmakruiden
* 2 eetlepels paprikapoeder
* 100 gram geraspte kaas
* Peper en zout
* 100 gram ijsbergsla
* 1 rode ui
* 1 tomaat
* 1/2 paprika
* 1/3 komkommer
* Knoflooksaus
* Sambal
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de (zoete) aardappels in dunne frietjes. Was de aardappels en dep ze droog. Leg op de bakplaat, besprenkel met olie en strooi er 1 eetlepel paprikapoeder over. Bak de frietjes 30 minuten in de oven.
3. Kippendij? Snijd deze in dunne reepjes. Marineer de runder- of kipreepjes met olijfolie, 3 eetlepels shoarmakruiden en 1 eetlepel paprikapoeder. Laat 10 tot 15 minuten intrekken.
4. Snijd ondertussen de groenten en doe deze samen met de ijsbergsla in een kom. Meng deze goed en zet in de koelkast.
5. Verwarm een koekenpan en bak hierin de runder- of kipreepjes gaar. Breng op smaak met peper en zout.
6. Vet een ovenschaal in met wat olie. Zodra de frietjes klaar zijn, haal je deze uit de oven en doe je deze in de ovenschaal. Leg bovenop de frietjes het vlees. Strooi daar 100 gram geraspte kaas overheen. Zet de kapsalon voor 5 minuten terug in de oven om de kaas te laten smelten.
7. Schep de kapsalon op een bord en serveer daar overheen de salade. Maak je kapsalon af met knoflooksaus en een beetje sambal.
Bron recept: Elite Results