Zoet

Kaneelkoekjes met krenten

Kaneelkoekjes

Op zoek naar lekkere en niet te zoete koekjes? Maak dan eens deze kaneelkoekjes, heerlijk als tussendoortje!

Ingrediƫnten
10 koekjes

* 150 gram volkorenmeel
* 50 gram amandelmeel
* 2,5 theelepel kaneelpoeder
* 1 theelepel baking soda
* 1 theelepel vanille extract
* 70 gram kokosolie (zacht)
* 50 ml havermelk
* 2 eetlepels ahornsiroop
* 100 gram krenten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe het volkorenmeel, amandelmeel, kaneelpoeder en de baking soda in een kom en roer alles door elkaar.

3. Voeg er vervolgens het vanille extract, de kokosolie, havermelk en ahornsiroop bij. Roer nogmaals. Voeg al laatste de krenten toe en verdeel deze goed over het deeg.

4. Maak er een deegbal van en verdeel het deeg in ongeveer 10 balletjes. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat met je handpalm.

5. Bak de koekjes in 15 minuten gaar in de oven.

Bron recept: Rens Kroes