Diner

Ketjapkip met noedels

Comfort food. Een saus van ketjap? Je zult versteld staan!

Ingrediënten
4 personen

* 250 gram noedels
* 1 kippen- of groentebouillonblokje
* 350 gram kipfilet
* 2 tenen knoflook
* 1/2 rode peper
* 150 ml ketjap manis
* 1 eetlepel allesbinder
* 400 gram snijbonen
* 250 gram kastanjechampignons
* 100 gram taugé

Bereiding

1. Breng in een pan 400 ml water met het bouillonblokje net niet aan de kook. Kook de kip in 14 minuten gaar in het water. Giet af, laat afkoelen op een snijplank en snijd de kip in dunne reepjes.

2. Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Verhit olie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper +/- 2 minuten. Schenk de ketjap manis erbij en breng aan de kook. Roer de allesbinder door de ketjapsaus en breng aan de kook. Leg de kip in de ketjapsaus, draai het vuur laag en laat de kip marineren.

4. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een wok en bak de snijbonen en champignons 6 minuten. Voeg taugé toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de ketjapkip toe aan het mengsel.

4. Kook water voor de noedels en bereid deze volgens de verpakking. Spoel de noedels af met koud water en verwarm deze nog even in de pan van de ketjapkip.

6. Verdeel de noedels over de borden. Verdeel het groente-kipmengsel hier overheen.

Let op! Bereid je dit recept voor 2 dagen? Kook dan per dag de helft van de noedels. Dit is gemakkelijker met het verdelen over 2 borden.

Bron recept: 24Kitchen