DinerLunch

Kip chimichanga’s

Kip chimichanga's

Het heeft wat weg van een loempia, maar dan anders. Gemakkelijk vooraf klaar te maken.

Ingrediënten
4 stuks

* 200 gram kipfilet
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* 2 tomaten
* Blik 200 gram kidneybonen
* Blik 200 gram mais
* 1 theelepel paprikapoeder
* 1/2 theelepel komijnpoeder
* 125 gram créme fraîche
* 50 gram geraspte kaas
* 4 grote wraptortilla’s
* 1 avocado

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook en leg hier de kipfilet in. Draai het vuur laag en kook de kipfilet in 14 minuten gaar. Giet af en doe de kip in een kom. Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.

2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit olie in een wokpan en fruit de ui en knoflook tot het goed begint te ruiken. Voeg de tomaten, bonen, mais en de specerijen aan de ui en knoflook toe. Schep goed om en laat zo’n 5 minuten bakken.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden.

4. Laat de groenten uitlekken en schep ze bij de kip. Doe de crème fraîche en geraspte kaas bij het mengsel en schep goed om. Schep 1/4 van de chimichangavulling in het midden van een wraptortilla. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol hem vervolgens op, zoals je ook met een loempia zou doen. Herhaal dit tot je 4 gevulde wraptortilla’s hebt.

5. Leg de chimichanga’s met de vouwrand naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de bovenkant van de wraps in met olijfolie en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en krokant.

6. Prak de avocado in een kommetje en breng op smaak met peper en zout. Serveer de chimichanga’s met de guacamole.

Bron recept: OhMyFoodness