Diner

Loempia’s uit de oven

Loempia's uit de oven

Zelf loempia’s maken, dan worden ze toch echt het lekkerst! En deze uit de oven zijn nog verantwoord ook!

Ingrediënten
20 stuks

* 1 pak filodeeg (40 vellen)
* 100 gram mihoen
* 300 gram kippendij
* 100 gram hamreepjes
* 125 gram taugé
* 150 gram wortel
* 200 gram witte kool
* 150 gram doperwten
* 2 tenen knoflook
* 1 rode peper
* 3 eetlepels sojasaus
* Zeezout
* Olijfolie

Bereiding

1. Haal het filodeeg uit de vriezer, zodat dit kan ontdooien.

2. Kook een halve liter water. Leg de mihoen in een kom en giet het gekookte water hier overheen. Na 2 minuten is de mihoen klaar. Trek los van elkaar en laat uitlekken in een vergiet.

3. Snijd de wortel en witte kool in reepjes, de knoflook en rode peper fijn en de kippendij in kleine stukjes.

4. Doe olijfolie in een wokpan en bak de kip gaar. Voeg vervolgens de hamreepjes bij de kip en verwarm even mee. Voeg na 2 minuten de knoflook en rode peper bij de kip. Bak dit 2 minuten mee en voeg vervolgens de wortel, witte kool, doperwten en taugé toe aan het kipmengsel.

5. Als de groenten geslonken zijn (na ongeveer 5 minuten) voeg je de uitgelekte mihoen bij het kip-/groentenmengsel. Breng de vulling op smaak met de sojasaus en wat zeezout. Meng goed door elkaar.

6. Pak een klein bakje en vul deze met wat olijfolie. Neem één vel filodeeg en bestrijk deze met olie. Dit gaat het gemakkelijkst met een bakkwastje. Leg er vervolgens nog een vel filodeeg op. Bestrijk de randen met olijfolie en leg twee flinke lepels van de vulling in het midden van je filodeeg.

7. Vouw de buitenste randen naar binnen (zo’n 3 centimeter aan beide kanten) en rol de loempia op. Dit gaat het gemakkelijkst door van onder naar boven te rollen. Vouw de onderkant over de vulling, druk deze aan en rol stevig op. Leg de sluitkant onderop. Herhaal stap 6 en 7 voor alle loempia’s.

8. Verwarm de oven voor op 180 graden.

9. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de loempia’s (met de sluitkant onderop) op de bakplaat. Bestrijk ze nogmaals met wat olie. Bak de loempia’s 20 minuten goudbruin in de oven.

10. Serveer de loempia’s met chilisaus en geniet!

Bron recept: Uit Pauline’s Keuken