Een gemakkelijke en frisse macaronisalade om mee te lunchen. Heerlijk op warme dagen!
Ingrediënten
4 personen
* 220 gram (volkoren) macaroni
* 2 eieren
* 2 witte uien
* 1 rode ui
* Half bosje peterselie
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 100 gram wortel
* 200 gram doperwten (diepvries)
Dressing
* 120 ml Calvé licht & romig
* 120 ml (soja) yoghurt
* 20 ml witte wijnazijn
* 2 theelepels mosterd
* 2 theelepels honing
Bereiding
1. Kook water voor de macaroni en kook deze volgens de verpakking. Kook in dezelfde pan de eieren 10 minuten mee.
2. Snijd ondertussen de uien en peterselie fijn, de paprika in blokjes en de wortel in dunne plakjes.
3. Giet de macaroni en eieren af en laat deze goed afkoelen. Kook vervolgens in dezelfde pan de doperwten gaar volgens de verpakking.
4. Snijd de eieren fijn.
5. Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor in een kom bij elkaar te voegen en goed te mengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
6. Doe de macaroni in een grote kom en voeg de eieren, uien, peterselie, paprika, wortel en doperwten hier aan toe. Meng goed door.
7. Voeg de dressing bij de macaronisalade en roer alles goed door elkaar.
Bron recept: KookFans