Ontbijt

Ontbijtrepen

Havermout ontbijtrepen

Hier zijn al heel wat stuks van gemaakt! Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje.

Ingrediƫnten
* 150 gram pindakaas
* 30 gram honing
* 25 gram arachideolie
* 1 theelepel kaneelpoeder
* 30 gram gebroken lijnzaad
* 75 gram krenten
* 150 gram havervlokken

Bereiding
1. Doe de pindakaas, honing en arachideolie bij elkaar in een magnetron bestendige kom en verwarm 30 seconden in de magnetron. Verwarm de oven vervolgens voor op 180 graden.

2. Roer het mengsel goed door en voeg het kaneelpoeder, het lijnzaad en de krenten toe. Roer weer goed door. Voeg vervolgens de havervlokken toe en zorg dat alles mooi met elkaar vermengd.

3. Pak een kleine bakvorm of ovenschaal (15cm x 20cm) en bekleed deze met bakpapier. Doe het mengsel er in en druk goed aan. Bak het mengsel voor 20 minuten in de oven.

4. Laat afkoelen en snijdt vervolgens in repen. Je kunt de repen een week bewaren in de koelkast.