Stamppot Nederlands? Deze andijviestamppot heeft een heerlijke Oosterse twist met ketjap en boemboe.
Ingrediƫnten
4 personen
* 1 kilo zoete aardappelen
* 400 gram kruimige aardappelen
* 300 gram kippendijfilet
* 6 lente-ui
* 2 eetlepels (arachide)olie
* 4 eetlepels ketjap manis
* 100 gram boemboe ajam paniki
* 500 gram gesneden andijvie
Bereiding
1. Schil de zoete en kruimige aardappelen en snijd deze in blokjes van 2×2 cm. Kook in een ruime pan water met een beetje zout. Voeg de aardappelen toe en kook deze in 15 minuten gaar.
2. Snijd ondertussen de lente-ui in dunne ringen. Snijd de kippendijfilet in reepjes.
3. Verhit de (arachide)olie in een hapjespan en bak de kipreepjes op hoog vuur in 3 minuten goudbruin. Voeg de ketjap toe en bak nog 5 minuten.
4. Voeg de helft van de lente-ui toe aan de kip en schep om. Breng de kip op smaak met peper, haal deze uit de pan en leg op een bord. Houd de kip warm onder een deksel of aluminiumfolie.
5. Roerbak in het achtergebleven bakvet de boemboe 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de rest van de lente-ui en de helft van de andijvie toe en roerbak nog 1 minuut.
6. Giet de aardappelen af. Stamp ze samen met het boemboemengsel in de pan tot een puree. Voeg de rest van de andijvie beetje bij beetje toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
7. Schep de stamppot op borden en serveer met de warmgehouden kipreepjes.
Bron recept: Allerhande