DinerLunch

Oosterse pompoensoep

Geplaatst
Oosterse pompoensoep

Oosterse pompoensoep, al een aantal jaar een vast winterrecept hier in huis.

Ingrediƫnten
4 personen

* 1 zak pompoenblokjes (400 gram)
* 150 gram wortel
* 2 cm gember
* 1 knoflook
* 1 rode peper
* 2 lente-ui + 2 extra ter garnering
* 1,5 eetlepel (Indiase) kerriepoeder
* 1 liter water
* 2 groenten bouillonblokjes
* 1 blik kokosmelk (romige gedeelte)
* Peper

Bereiding
1. Snijd de wortel in stukjes, schil de gember en snijd deze fijn, snijd de knoflook en rode peper fijn en de lente-ui in ringen.

2. Verhit olie in een kookpan en fruit hierin de pompoen, wortel, gember, knoflook, peper en lente-ui (2 stuks). Fruit dit 10 minuten op laag vuur, zodat het zachter kan worden.

3. Voeg vervolgens de kerriepoeder toe en schep dit goed om met de groenten. Laat dit vervolgens nog 5 minuten fruiten op laag vuur, zodat de smaak goed in de groenten kan trekken.

4. Voeg 1 liter water toe en de twee bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken, zodat de pompoen en wortel helemaal zacht kunnen worden.

5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan weer op laag vuur en voeg het romige (dikke) gedeelte van de melk toe. Roer de soep goed door.

6. Breng de soep op smaak met verse peper en garneer met de lente-ui.

Bron recept: De Groene Meisjes