Zin in aardappels? Probeer eens deze variatie met geitenkaas uit de oven.
Ingrediënten
2 personen
* 400 gram aardappel
* 200 gram zoete aardappel
* 1 courgette
* 1 rode ui
* 125 gram cherrytomaat
* 75 gram (geraspte) geitenkaas
* 3 eieren
* 125 ml (plantaardige) kookroom
* 2 theelepels tijm
Bereiding
1. Breng 1 liter water aan de kook. Schil ondertussen de aardappels en snijd in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes 6 minuten.
2. Snijd de courgette in plakjes, de rode ui in dunne halve ringen en de cherrytomaatjes in vieren. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Vet een ovenschaal in. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Verdeel de helft van de plakjes courgette en ui over de schijfjes. Verdeel hierover de cherrytomaatjes. Bestrooi met peper, zout en de helft van de geitenkaas.
4. Leg daarop de rest van de aardappel, courgette, aubergine en ui. Druk aan en bestrooi met peper en zout.
5. Klop de eieren los met de kookroom, tijm, peper en zout. Schenk over de gratin. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Bak 40 minuten in de oven en geniet!
Bron recept: AH