Diner

Pasta met tomatensaus

Pasta homemade tomatensaus

Kook deze pasta met een simpele rode saus, boordevol groenten en geniet!

Ingrediënten
4 personen

* 300 gram pasta
* 300 gram gehakt
* 1 aubergine
* 1 courgette
* 800 gram gepelde tomaten (2 blikken)
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* Bosje basilicum
* Peper en zout
* Optie: geraspte kaas

Bereiding

1. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en kook de pasta volgens de verpakking gaar.

2. Doe de blikken gepelde tomaten in een kom en voeg de ui, knoflook en 3/4 van het bosje basilicum toe. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde saus.

3. Neem een hapjespan en bak hierin het gehakt gaar. Voeg vervolgens de blokjes aubergine en courgette toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de saus toe aan het mengsel en roer goed door. Laat de saus 5 tot 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

4. Snijd ondertussen de rest van de basilicum fijn.

5. Meng de pasta door de saus en schep op. Maak de pasta af met geraspte kaas en de basilicum.

Vegetarisch? Vervang het gehakt door een bakje champignons (250 gram).