DinerLunch

Pastasalade

Een klassieker hier in de keuken. Gemakkelijk, snel en heerlijk op een warme zomerdag.

Ingrediƫnten
4 personen

* 300 gram penne
* 80 gram Boursin knoflook/kruiden
* 1 komkommer
* 120 gram zongedroogde tomaat
* 200 gram spekreepjes
* 80 gram pijnboompitten
* 75 gram gemengde sla

Bereiding
1. Kook de penne volgens de verpakking.

2. Verhit ondertussen een koekenpan en bak hierin de spekreepjes. Als de spekjes gebakken zijn, giet je het vet af en dep je het overige vet met een stuk keukenrol.

3. Verhit een andere koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin.

4. Giet de penne af en spoel met koud water. Dit zorgt ervoor dat de penne een beetje afkoelen. Voeg vervolgens de boursin bij de penne. Door de warmte van de penne smelt de boursin er mooi doorheen.

5. Snijd de komkommer in halve schijfjes en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.

6. Voeg de sla, tomaat, komkommer, spekjes en pijnboompitten toe aan de penne en meng goed door.