Diner

Pittige wraps

Pittige wraps

Wraps. Simpel, comfort food en als student at ik ze wekelijks. Deze variant zit vol groenten en een beetje pit.

Ingrediënten
4 personen

* 200 gram kipfilet OF 400 gram champignons
* 2 uien
* 2 tenen knoflook
* 1 rode paprika
* 3 tomaten
* 400 gram kidneybonen (uitlekgewicht: 250 gram)
* 8 (volkoren) wraps
* 150 gram geraspte kaas
* 4 lente-ui
* Rucola

Pittige saus
* 3 eetlepels olijfolie
* 3 eetlepels bloem
* 1/3 theelepel chilipoeder
* 1 theelepel komijn
* 1/2 theelepel oregano + extra
* Snufje kaneel
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 500 ml warme groentebouillon
* Peper en zout

Bereiding

1. Start met het maken van de saus. Verwarm drie eetlepels olijfolie in een kookpan. Meng in een kommetje de bloem, chilipoeder, komijn, oregano en kaneel. Zodra de olie goed warm is, voeg je het bloem/kruidenmengsel in één keer toe terwijl je blijft roeren in de pan voor 1 minuut.

2. Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuut mee en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf goed kloppen met een garde om klonten te voorkomen.

3. Zet het vuur middelhoog en laat de saus 10 minuten pruttelen, zodat deze kan indikken (deze wordt ook nog wat dikker als de saus afkoelt). Haal de saus van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de kipfilet in blokjes OF champignons in plakjes, de uien en knoflook fijn en de paprika en tomaten in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ruime ovenschaal in met olijfolie.

6. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kip OF champignons toe en bak gaar. Voeg de paprika en tomaten toe en bak een minuut of 5. Snijd ondertussen de lente-ui in ringen.

7. Smeer een wrap in met de saus, verdeel 1/8 van het (kip-)groentemengsel erover en bestrooi met een beetje geraspte kaas (houd ongeveer de helft over voor over de wraps). Herhaal dit voor alle acht de wraps en verdeel ze over twee ovenschalen.

8. Smeer de saus royaal over de wraps, strooi de overige kaas erover en wat gedroogde oregano.

9. Zet de wraps in de oven voor 15 minuten.

10. Serveer de wraps op een bedje van rucola en garneer met lente-ui.

Bron recept: Francesca Kookt