Diner

Plaattaart met courgette en salami

Plaattaart met courgette en salami

Deze plaattaart doet je denken aan een pizza, maar dan met een heerlijke bodem van bladerdeeg.

Ingrediënten
2 personen

* 6 plakjes diepvries bladerdeeg
* 120 gram rode pesto
* 100 gram geraspte jong belegen kaas
* 6 plakjes dun gesneden salami (vleeswaren)
* 1 courgette
* 1 rode ui
* 250 gram cherrytomaten

Bereiding

1. Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Snijd de courgette in dunne plakken, de ui in ringen en halveer de cherrytomaten.

3. Afhankelijk van de grootte van je oven bekleed je een of twee bakblik(ken) met bakpapier. Leg de plakjes deeg in een rechthoek erop. Laat de randen iets overlappen en druk aan met de achterkant van een vork. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem.

4. Besmeer de bodem met de pesto en strooi hier de kaas over. Leg de salami erop. Vervolgens leg je de courgette dakpansgewijs op de salami. Verdeel de ui erover en de tomaten met de snijkant naar boven.

5. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

Bron recept: Allerhande