Diner

Poké bowl met zalm

Poké bowl met zalm

De eerste poké bowl die ik ooit maakte en at. Dankjewel Bo voor het recept!

Ingrediënten
2 personen

* 150 gram zoete aardappel
* 120 gram zilvervliesrijst
* 2 lente-ui
* 1 avocado
* 75 gram mango (diepvries)
* 1/2 komkommer
* 250 gram verse zalmfilet met huid
* 1 eetlepel sojasaus
* 2 eetlepels sesamzaadjes

Soja-mayonaise
* 3 eetlepels mayonaise
* 1 eetlepel water
* 1 eetlepel sojasaus

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en breng op smaak met peper, zout en 1 eetlepel olijfolie. Rooster de zoete aardappel 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.

2. Kook water voor de rijst en kook deze vervolgens 10 minuten.

3. Snijd de lente-ui in ringen en de avocado, mango en komkommer in kleine blokjes.

4. Dep de zalm droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit olie in een koekenpan en bak de zalm. Zelf bak ik deze 4 minuten per kant, zodat deze goed gaart. Trek de zalm na het bakken uit elkaar met twee vorken.

5. Maak ondertussen de soja-mayonaise door de ingrediënten met een vork te mengen tot een homogene dressing.

6. Verdeel de rijst over twee diepe borden. Breng de rijst op smaak met een halve eetlepel sojasaus per bord. Verdeel vervolgens de zoete aardappel, lente-ui, avocado, mango, komkommer en zalm in vlakken over de rijst. Maak af met de soja-mayonaise en sesamzaadjes.

Bron recept: Beaufood