Diner

Romige pasta met artisjok

Romige pasta spinazie artisjok

Pasta met een heerlijke, romige witte saus. Verrassend met spinazie en artisjok.

Ingrediƫnten
2 personen

* 200 gram volkorenpasta
* 2 eetlepels olijfolie
* 1 ui
* 250 gram kastanjechampignons
* 1 teen knoflook
* 125 ml plantaardige kookroom
* 200 ml ongezoete plantaardige melk (havermelk)
* 1 eetlepel maizena of allesbinder
* 8 blokjes bevroren spinazie
* 1 blik artisjokharten
* Parmezaanse kaas
* Peper en zout

Bereiding

1. Snijd de ui in ringen. Verhit olie in een pan en voeg de uienringen toe. Laat dit 15 minuten bakken op middelhoog vuur. Roer elke 2 minuten even door, zodat ze niet aanbranden.

2. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de uienringen. Bak ze 5 minuten mee en breng op smaak met peper en zout.

3. Pel en pers de knoflook. Bak deze 1 minuut mee. Snijd ondertussen de artisjokharten. Voeg de kookroom, melk, maizena, spinazie en artisjokharten toe aan het uimengsel. Roer goed door en breng langzaam aan de kook.

4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Laat de saus zo’n 10 minuten pruttelen, zodat de spinazie helemaal is verwarmd. Voeg naar smaak nog wat extra peper en zout toe.

6. Mix de pasta met de saus. Schep in een bord en maak af met de parmezaanse kaas.

Bron recept: De Groene Meisjes