Diner

Roti met kip en kousenband

Roti met kip en kousenband

Roti wordt er alleen maar lekkerder van als je de beste ingrediënten van de toko in huis haalt!

Ingrediënten
4 personen

* 4 Surinaamse rotivellen (diepvries) – toko
* 500 gram kousenband (diepvries) – toko
* 3 eetlepels masala (Arva) – toko
* 500 gram vastkokende aardappelen
* 2 uien
* 2 tenen knoflook
* 1 rode peper
* 1 bouillonblokje
* 300 gram kippendijfilet
* 2 tomaten
* 4 eieren

Bereiding

1. Laat de rotivellen en kousenband op tijd ontdooien.

2. Snipper de ui, snijd de knoflook en peper fijn, de tomaten in blokjes en de kip in blokjes.

3. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak de kip 5 minuten op hoog vuur. Schep de kip vervolgens uit de pan op een bord en bak in het achtergebleven bakvet de knoflook en de ui 1 minuut.

4. Voeg de masalakruiden toe en fruit 30 seconden mee. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 150 ml water toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de kip en rode peper toe aan de saus en laat met de deksel op de pan op laat vuur in 40 minuten gaar stoven. Schep regelmatig om.

5. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2×2 cm. Voeg de aardappelblokjes de laatste 20 minuten toe aan de masala kip.

6. Kook ondertussen de eieren 12 minuten. Houd je van een zacht ei? Kook de eieren dan wat korter. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

7. Voeg de laatste 10 minuten de kousenband toe aan de masala kip en laat deze hierin gaar koken.

8. Verwarm ondertussen de een koekenpan en verwarm hierin na elkaar de rotivellen.

9. Serveer de kip, kousenband en gekookte eieren op of in de roti.

Bron recept: Allerhande