Diner

Shoarma ovenschotel

In de categorie comfort food. Voor een zaterdagavond met het bord op de bank. Vergeet de knoflooksaus niet!

Ingrediënten
2 personen

* 300 gram kip (of shoarma)
* 1 eetlepel shoarmakruiden
* 4 plakjes bladerdeeg
* 300 gram sperziebonen
* 50 gram geraspte kaas
* 2 theelepels tijm
* Knoflooksaus

Bereiding
1. Verhit de oven naar 220 graden en kook water.

2. Snijd de uiteinden van de sperziebonen af en snijd ze in tweeën. Snijd de kip in reepjes en kruid met de shoarmakruiden.

3. Verhit olie in een koekenpan en bak de shoarma mooi bruin van buiten (deze gaart nog verder in de oven). Kook ondertussen de boontjes beetgaar (+/- 5 minuten).

4. Vet een ovenschaal in met olie en bekleed met het bladerdeeg. Verdeel vervolgens de sperziebonen over de bodem, leg de shoarma erop en bestrooi met kaas en tijm.

5. Zet 30 minuten in de oven en serveer met knoflooksaus.

Bron recept: 4Pure By Andrea