Simpele pasta met groene groenten en een heerlijke romige saus.
Ingrediƫnten
2 personen
* 120 gram (volkoren) spaghetti
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* 1 broccoli
* 125 ml (plantaardige) kookroom
* 150 gram geitenkaas
* 200 gram doperwten (diepvries)
* 1/4 citroen
* Rucola
* 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiding
1. Breng een pan water met een snuf zout en scheut olijfolie aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze.
2. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stam en snijd deze in kleine blokjes.
3. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg vervolgens de knoflook en de broccoli toe en bak deze mee. Schenk de kookroom erbij en breng het geheeld op smaak met peper en zout. Meng de broccoli goed door de kookroom en bak dit een paar minuten op middelhoog vuur.
4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
5. Voeg de geitenkaas en de doperwten toe. Roer af en toe door, totdat de geitenkaas gesmolten is. Voeg als laatste het citroensap erbij. Giet de spaghetti af en meng deze door de geitenkaassaus.
6. Verdeel een handje rucola over de borden en schep de spaghetti hierop. Garneer met de pijnboompitten.
Bron recept: Beaufood