Diner

Thai chicken pot pie

Een heerlijke maaltijd onder een knapperig korstje van filodeeg!

Ingrediënten
2 personen

* 3 grote vellen filodeeg
* 200 gram kippendij
* 1 paksoi
* 125 gram taugé
* 1 ui
* 2 lente-ui
* 1 teen knoflook
* 1/2 rode peper
* 200 ml kokosmelk
* 2 tl maizena
* Handje cashewnoten
* 2 tl kerriepoeder
* 1 tl komijn
* 1 tl kurkuma
* 1 cm gember
* Peper en zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn. Verhit olie in een wokpan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Snijd vervolgens de kip in blokjes en bak mee.

3. Voeg vervolgens de kerriepoeder, komijn en kurkuma toe. Snijd de paksoi in stukjes en bak ook deze kort mee. Voeg vervolgens de taugé toe en bak het geheel kort om. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry op middelhoog vuur sudderen.

4. Snijd de gember fijn en voeg toe aan de curry. Breng de curry verder op smaak met peper en zout. Maak een papje van de maizena en een scheutje water en voeg dit bij de curry, hierdoor wordt deze wat dikker.

5. Vet een ovenschaal in en giet de curry erin. Strooi er wat gehakte cashewnoten en gesneden lente ui overheen. Bestrijk het filodeeg met wat olijfolie en verdeel over de ovenschaal. Dit mag over elkaar heen, want een dubbele laag is alleen maar lekkerder.

6. Bak 15 tot 20 minuten in de oven. De pot pie is klaar als het filodeeg krokant is.

Bron recept: Uit Pauline’s Keuken