Wie houdt er niet van tomatensoep? Deze soep doet het altijd goed!
Ingrediƫnten
4 personen
* 750 gram romatomaten
* 1 grote ui
* 2 tenen knoflook
* 1 groentebouillonblokje
* 750 ml water
* Italiaanse kruiden
* Peper & zout
Stevige tomatensoep (extra):
* 250 gram rundersoepballetjes
* 250 gram soepgroente
* 25 gram vermicelli
Bereiding
1. Snij de ui en de knoflook en bak in een beetje olie in een kookpan. Dit mag grof, de soep wordt later nog gepureerd.
2. Snij de tomaten in grove blokjes en voeg bij de ui en knoflook. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
3. Kook het water. Verkruimel het bouillonblokje over de tomaten en voeg het gekookte water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten doorkoken.
4. Haal de pan van de warmtebron af en pureer het mengsel tot soep.
5. Stevige tomatensoep: zet de gepureerde soep terug op het vuur. Voeg de soepballetjes, roerbakgroenten en vermicelli toe en laat nog 10 minuten koken.