Turkse pizza naar het recept van Jamie Oliver uit zijn ‘Jamie in 15 minuten boek’. Snel en lekker!
Ingrediƫnten
2 personen
* 350 gram rundergehakt
* 1 theelepel komijnzaad
* 1 theelepel paprikapoeder
* 1 theelepel rozemarijn
* 140 gram tomatenpuree
* 1 citroen
* 2 tenen knoflook
* Peper & zout
* 4 middelgrote wraptortilla’s
Salade
* 2 lente-ui
* 1 paprika
* 1/4 komkommer
* 2 tomaten
* 75 gram botersla
* 1 theelepel koriander
* 1 theelepel dille
* 1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
* 1/2 eetlepel rodewijnazijn
* 50 gram feta
Bereiding
1. Snijd de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en doe daar het gehakt, peper, zout, komijnzaad, paprikapoeder en rozemarijn bij. Bak rul en goudbruin.
2. Snijd de lente ui in dunne ringen, de paprika en tomaat in blokjes en de komkommer in plakjes. Doe de sla in een kom en voeg de lente ui, paprika, komkommer, tomaat, koriander en dille toe. Maak de salade af met olijfolie en rodewijnazijn.
3. Verwarm de oven voor op 230 graden. Voeg de knoflook bij het gehakt. Roer vervolgens de tomatenpuree en het citroensap erdoor en haal de pan van het vuur.
4. Verdeel het gehaktmengsel over de vier tortilla’s en spreid uit. Zet ze per twee voor 5 minuten in de oven.
5. Haal de tortilla’s uit de oven als ze een beetje bruin zijn geworden. Doe er de salade over en verkruimel de feta erover.
Bron recept: Miss Lipgloss