Ontbijt

Vegan pancakes

Vegan pancakes

Heerlijke vegan pancakes, zonder suiker! Heerlijk voor een uitgebreid ontbijtje in het weekend.

Ingrediënten
2 personen / 8 pancakes

* Kokosolie (om in te bakken)
* 120 gram volkorenbloem
* 1 eetlepel bakpoeder
* 2 eetlepels olijfolie
* Snufje kaneel
* Snufje zout
* 180 ml havermelk

Topping
* 1 eetlepel pindakaas
* 2 eetlepels (soja)yoghurt
* 60 gram rood fruit

Bereiding
1. Verwarm een koekenpan met een beetje kokosolie. Zet het vuur middelhoog, maar op deze manier kan de pan al goed voorverwarmen.

2. Maak het beslag voor de pancakes door alle ingrediënten samen te voegen. Meng goed door met een klopper tot alles goed gemengd is. Het beslag is vrij dik.

3. Schep 1/8 van het beslag in de koekenpan. Je krijgt een rondje van +/- 10 cm doorsnee. Herhaal dit en bak deze ‘eerste ronde’ twee pancakes. Als je een deksel hebt, doe deze dan op de pan, dan wordt de warmte nog beter verdeeld. Bak de onderkant bruin en draai de pancakes vervolgens om. Bak ook de andere zijde bruin.

4. Haal de pancakes uit de pan en leg deze op een bord. Je kunt ze warm houden met aluminiumfolie of na de volgende bakrondes nog even opwarmen in de pan net voor het serveren.

5. Doe weer een klein beetje kokosolie in de koekenpan, laat smelten en bak vervolgens drie pancakes in de pan. Herhaal deze stap nog een keer.

6. Als je diepvriesfruit gebruikt, laat deze dan ontdooien in een pannetje of in de magnetron.

7. Meng in een klein schaaltje de pindakaas met de (soja)yoghurt tot een romig mengsel.

8. Verwarm eventueel de eerste gebakken pancakes nog even kort in de pan en dan is het tijd om de borden op te maken. Leg één pancake op een bord en doe daar wat van de pindakaasroom op. Doe dit tot je vier pancakes gestapeld hebt. Top af met nog een lepel pindakaas en het rood fruit.

Bron recept: Yara van Dee