Diner

Vegetarische burrito bowl

Vegetarische burrito bowl

Een Mexicaanse bowl, heerlijk comfort food voor als je geen zin of tijd hebt om uitgebreid in de keuken te staan.

Ingrediënten
2 personen

* 120 gram rijst
* 180 gram tofu roerbakreepjes pittig gekruid
* 200 gram maïs (uitlekgewicht: 165 gram)
* 400 gram kidneybonen (uitlekgewicht: 250 gram)
* 1 avocado
* 10 cherrytomaatjes
* 2 lente-ui
* 2 eetlepels zure room
* Optie: taco saus
* Optie: peterselie

Bereiding

1. Kook water in een pan en kook hierin de rijst volgens de verpakking.

2. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de tofu 5 tot 7 minuten. Roer regelmatig.

3. Zet een pannetje op het vuur en verwarm hierin de kidneybonen (in eigen vocht), let op dat het niet gaat koken. Als de kidneybonen warm zijn, laat je deze uitlekken in een vergiet. Verwarm vervolgens ook nog even de maïs in hetzelfde pannetje.

4. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren, de avocado in blokjes en de lente-ui in ringen.

5. Tijd om het bord op te maken! Neem twee grote kommen en verdeel de rijst. Versier de bowl met alle ingrediënten en eindig met een flinke eetlepel zure room. Houd je van een beetje pit? Voeg dan nog wat taco saus toe om het af te maken.

Bron recept: Beaufood