10 apparaten die u kunt loskoppelen om uw elektriciteitsrekening te verlagen

Als we echter eenvoudige acties zouden ondernemen, zoals koppel bepaalde apparaten los, kunnen we aanzienlijk besparen op onze rekeningen. Wat zijn deze apparaten?

Ik heb de elektriciteitsrekening ontvangen. pic.twitter.com/DSAj3ERcEG

— ⚜️ (@bouteille2vin) 7 april 2022

Het modem

We bevinden ons in een tijdperk waarin het onmogelijk is om zonder verbinding te leven. Of het nu in de professionele of persoonlijke wereld is, internet is essentieel geworden. Omdat we niet meer zonder internet kunnen, merken we niet eens meer het energieverbruik van ons modem. En toch, dit kleine apparaat verbruikt 200 kWh/jaarwat ongeveer € 40 vertegenwoordigt.

Daarom is het belangrijk om dit apparaat uit het stopcontact te halen als het niet in gebruik is. Wij moeten zo handelen ’s nachts terwijl u slaapt, in het weekend tijdens uw uitstapjes of zelfs tijdens uw vakantie. Energiebesparend garantie !

De desktopcomputer

Ieder huishouden heeft minimaal één computer. Hoewel we het niet noodzakelijkerwijs gebruiken, blijft onze desktopcomputer het grootste deel van de tijd verbonden. Als de computer geen energie lijkt te verbruiken, Houd er rekening mee dat een desktopcomputer, zelfs als deze is uitgeschakeld, elektriciteit blijft verbruiken. Vergeet niet om uw desktopcomputer los te koppelen wanneer u deze niet gebruikt, thuis of op kantoor.

Lees ook  3 tips voor het kiezen van de juiste kassa

De laptop

Een laptop, een klein juweeltje dat je overal mee naartoe neemt. Hoewel dit apparaat zo praktisch en gemakkelijk te hanteren is, verbruikt het toch energie. Een laptop verbruikt, zelfs in de slaapstand, stroom als hij is aangesloten. Vergeet niet uw laptop van de oplader te halen als deze vol is en vooral essentieel is haal de oplader uit het stopcontact.

De wasmachine en droger

Wie kan er vandaag nog zonder wasmachine en droger? Deze apparaten zijn essentiële innovaties en maken ons dagelijks leven gemakkelijker en bieden ons aanzienlijk comfort. En toch verbruiken deze apparaten veel energie als ze actief zijn, en zelfs als ze uit staan. Als u uw energiekosten onder controle wilt houden, overweeg dan Haal de stekker van uw wasmachine en droger uit het stopcontact als u ze niet gebruikt.

Fotocredit: © canva

De mobiele oplader

Net als internet is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om zonder smartphone te leven. Bellen, sociale netwerken, video, beeld of zelfs gamen, een mobiele telefoon biedt zoveel mogelijkheden die de batterij belasten. De mobiele oplader is tegenwoordig een essentieel accessoire geworden. Nadat we onze oplader hebben gebruikt, laten we hem het grootste deel van de tijd aangesloten, omdat we ten onrechte denken dat als de kabel eenmaal uit de telefoon is verwijderd, deze geen elektriciteit meer zal verbruiken. Integendeel, Zolang uw oplader op een stopcontact is aangesloten, blijft hij energie verbruiken. Denk er dus aan om de stekker uit het stopcontact te halen als je hem niet meer nodig hebt.

Lees ook  hoe je de extreme kou het hoofd kunt bieden en tegelijkertijd kunt besparen op verwarming

De magnetron

Fotocredit: © canva

Ideaal voor het opwarmen van uw maaltijden na een zware dag, de magnetron maakt het dagelijks leven gemakkelijker. Zoals bij de meeste huishoudelijke apparaten geldt een magnetron verbruikt veel energie tijdens het draaien en stoppen. Hoewel u niet noodzakelijkerwijs zonder dit apparaat kunt leven, moet u er rekening mee houden dat u de stekker uit het stopcontact haalt als u het niet gebruikt.

televisie

De televisie is een van de meest gebruikte apparaten in ons huis. Entertainmentprogramma, animatiefilm of zelfs informatie, we kunnen zelden zonder. Televisie verbruikt echter veel elektriciteit, zowel aan als uit. Overweeg om uw verbruik te beperken ’s nachts loskoppelen als je slaapt en wanneer u uw huis verlaat.

Dvd-speler en gameconsole

Fotocredit: © canva

Spelconsoles en dvd-spelers (die we nauwelijks meer gebruiken) zijn een van de belangrijkste bronnen van energieverbruik. Maak er een gewoonte van om ze uit het stopcontact te halen als je ze niet nodig hebt. Met dit alleen al zul je een zien groot verschil op uw rekeningen.

Lees ook  Controleer de hoeveelheid alcohol die aan uw klanten wordt geserveerd

Kleine huishoudelijke apparaten

Koffiezetapparaat, blender, broodrooster, keukenmachine… kleine apparaten die bijdragen aan ons comfort, maar die onze elektriciteitsrekening zelfs als ze stil staan ​​verhogen. Om een ​​verschil te maken en verlaag uw energiekostenDenken aan koppel deze apparaten losof te trek de stekker uit het stopcontact wanneer de apparaten zijn uitgeschakeld.

Related post