3 tips voor het kiezen van de juiste kassa

Of u nu handelaar bent of van plan bent dat te worden, de kassa is een van de apparaten die u niet mag verwaarlozen als u uw bedrijf eenvoudig wilt beheren. Ongeacht de sector is het een essentieel instrument dat moet worden aangepast aan de behoeften en de aard van de commerciële activiteit. Om u te helpen de beste kassa te vinden, volgen hier enkele tips.

Waarom een ​​kassa gebruiken?

Een kassa is niet alleen een apparaat voor het beheren van bonnen en het vastleggen van transacties. Het brengt inderdaad nog een aantal andere voordelen met zich mee, te beginnen met het besparen van tijd (zowel voor werknemers als voor klanten bij het afrekenen), centralisatie van informatie, eenvoudiger beheer, enz.

Welke criteria voor het kiezen van een kassa

Er zijn verschillende soorten kassa’s, die allemaal basiselementen hebben: een kassalade, een toetsenbord/rekenmachine, een printer om bonnen af ​​te drukken. Het is afhankelijk van de behoeften van het bedrijf dat aan deze basiselementen bepaalde randapparatuur kan worden toegevoegd: een elektronische betaalterminal, een scanner om barcodes te lezen, een weegschaal… Hoewel kassa’s worden ingedeeld in 3 hoofdcategorieën (numeriek, alfanumeriek en tactiel), is dit het tactiele model dat het vaakst wordt aangetroffen. De touchscreen-kassa is inderdaad het meest geavanceerd qua functionaliteit en laat u daarom toe om verschillende handelingen te beheren, zoals het raadplegen van de voorraadstatus, het volgen van bestellingen en leveringen, enz.

Lees ook  3 tips om de batterijduur van je laptop te verlengen.

Om de juiste kassa te kiezen is het daarom belangrijk om met bepaalde punten rekening te houden:

  • De behoeften van het bedrijf zijn bepalend: een restaurant heeft bijvoorbeeld niet per se een barcodescanner nodig!
  • Het aantal transacties dat elke dag wordt verwerkt
  • Het type TPE dat nodig is: mobiel of vast, alles hangt weer af van de behoeften van het bedrijf.

Samenvattend zijn de 3 tips die u moet volgen bij het kiezen van een kassa als volgt: inventariseer uw behoeften, pas de functionaliteiten aan volgens uw behoeften, vergelijk verschillende kassamodellen voordat u uw keuze maakt.

Related post