8 tips om foutloos in wijn te beleggen

Anderen daarentegen hebben zeer stabiele kansen om op te scheppen over aanzienlijke vermogenswinsten. Er zijn echter verschillende tips waarmee u zonder fouten goed in wijn kunt investeren. Ontdek de top 8 tips die u hiervoor kunt volgen.

Opslag condities

Als het uw doel is om onder goede omstandigheden in wijn te investeren, onderneem dan bepaalde stappen. Het eerste waar je aan moet denken, blijft en blijft opslag condities. Om dit te doen, moet u een veilige en goed gestructureerde ruimte inrichten. De temperatuur van de plaats moet ook stabiel en laag zijn met een relatieve luchtvochtigheid (rond de 70-75% luchtvochtigheid). Om uw wijn op de juiste manier te promoten, moet u deze beschermen door de conservering ervan te garanderen, vooral om veiligheids- en verzekeringsredenen.

De wijnoogst

Door een goede studie uit te voeren naar de vintage, zult u een lange veroudering kunnen bevorderen, met andere woorden langer dan 10 jaar. Je moet investeren in een wijn die lang houdbaar is verscheidene decennia. Houd er echter rekening mee dat u pas na minimaal 5 jaar aanspraak kunt maken op een meerwaarde bij een eventuele wederverkoop.

De notatie

Giet investeer in wijn zonder een fout te makende notatie is een belangrijke factor die niet over het hoofd mag worden gezien. Een slecht beoordeelde wijn is inderdaad een probleem. Het wordt sterk aanbevolen om gespecialiseerde handleidingen te raadplegen voordat u tot aankoop overgaat. U kunt gidsen raadplegen zoals Bettane & Desseauve of de Revue du vin de France. Een consensus van prachtige tonen, gegeven door professionals en proevers, vormt een garantie voor de kwaliteit van de wijn.

Neigingen

Om de juiste keuze te maken en een goede investering te doen, moet u zich regelmatig informeren. Hierdoor kun je vanaf het begin potentiële gebieden detecteren die zullen stijgen. Zo stegen de kosten van de Meursaults van Arnaud Ente in 2013 plotseling. Dit was nadat hij door de gids Bettane et Desseauve werd uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar. In 2012 lag de prijs net rond de vijftig euro. Maar in 2018 steeg het naar ruim 300 euro. Wees wakker en volg veranderende trends om geen slechte investering te doen.

Lees ook  5 tips om geld te verdienen met Paypal

Primeurwijnen kopen

Dit is een systeem dat vooral betrekking heeft op de grote geclassificeerde gezwellen van Bordeaux. Het is een techniek gebaseerd op eeuwenoude traditie van voorverkoop. Dit verschaft de noodzakelijke liquiditeit om de exploitatiekosten te dekken. Zo wordt de wijn vaak al verkocht terwijl de rijpingsfase nog niet is afgerond. Via gespecialiseerde platforms kun je rechtstreeks en primeur bij de producenten kopen. Deze laatste moeten speciale toeslagen krijgen. In feite verkopen de meeste niet langer rechtstreeks aan particulieren, maar exclusief voor onderhandelingen.

De bron

Zowel de bewaaromstandigheden als het transport van de wijnen hebben invloed op de kwaliteit ervan. Om dit te garanderen, moet u uw kratten bij betrouwbare handelaars kopen. Dit kunnen onder meer live wijnhuizen, professionele wijnhandelaren of verkoopexperts zijn. Op deze manier kunt u een betere traceerbaarheid van uw flessen garanderen. Op dezelfde manier heeft u door dit te doen gekozen voor de beste keuze waarmee u het risico op namaak kunt vermijden.

Volume

Om uw wijn idealiter te kopen, is het sterk aanbevolen om twee kisten te kopen. De eerste wordt gebruikt voor het uitvoeren van reguliere tests en de andere is bedoeld voor bewaring. Dit is begrijpelijk omdat het smaakprofiel van een vintage jaar na jaar toeneemt. Er zijn bepaalde jaargangen die beter verouderen dan andere. Je moet de wijn op het ideale moment verkopen, wanneer hij zijn hoogtepunt bereikt.

Lees ook  10 tips om zakgeld te verdienen als tiener

Zoek naar goede deals op veiling- en advertentiesites

Hier vindt u tips voor het verkrijgen van goede winkelaanbiedingen. Om dit te doen, gebruikt u eenvoudigweg de rubrieksadvertenties en veilingplatforms. Het is echter niet zonder risico’s. Je moet dus voorzichtig zijn. U vindt voorbeelden van klassieke sites zoals eBay of Leboncoin (speciaal ontworpen voor de aankoop van privékelders). Er zijn echter ook goed gespecialiseerde online sites die een virtuele veilingservice aanbieden. Bij deze platforms vindt u ook een offerte en geschiedenis van de verschillende jaargangen.

Het andere voordeel, en niet het minste, van veilingsites is het het systematisch uitvoeren van een deskundige beoordeling van de flessen. U profiteert dus van een goede betrouwbaarheid, een belangrijk aspect bij flessen ter waarde van duizenden euro’s. Verder zijn er veel beloftes om genoeg geld te verdienen door te investeren in de wijnen die je op bepaalde sites tegenkomt. Dit zijn over het algemeen erg verleidelijke aanbiedingen. Je moet voor ze wegrennen. Je moet extra waakzaam zijn en ervoor zorgen dat je op de juiste site bent. Wees dus voorzichtig met online oplichting.

Investeer in Bordeaux primeurs 2021 met Cavissima

Als je in wijn wilt investeren, bieden primeurs het voordeel van toegang tot zeer gewilde wijnen, die later vaak ontoegankelijk zijn omdat ze te zeldzaam zijn. Hierdoor kunt u er ook minder voor betalen, omdat zeldzaamheid onvermijdelijk de prijzen opdrijft op het moment van wederverkoop. Het is daarom een ​​zeer goede investering om flessen primeurwijnen te kopen.

Als u niet weet hoe u toegang krijgt tot deze investering, kunt u dit doen op de site cavissima.com. Dit is een platform dat al enkele jaren gespecialiseerd is in wijninvesteringen en verschillende oplossingen biedt. Je hebt de keuze tussen:

  • de sesamkelder
  • la grot premie
  • la grot platina
Lees ook  4 manieren om gratis cadeaus en samples thuis te ontvangen

Wees gerust, wat er ook gebeurt, u krijgt advies bij het selecteren van de wijn die u wilt kopen. Bij de eerste twee oplossingen is de assistent virtueel, maar indien nodig staat de klantenservice altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Bij de platinakelder is het een adviseur die u aanbevelingen geeft.

Houd er ook rekening mee dat u de flessen niet thuis hoeft te houden als de aankoop bedoeld is voor wederverkoop. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de temperatuur van de kelder en de luchtvochtigheid. Wilt u het thuis laten bezorgen voor persoonlijk gebruik of voor wederverkoop zorgen, dan kan dat uiteraard ook bij Cavissima. Je zult gewoon moeten wachten tot de vroege wijnen gebotteld zijn.

Hoe dan ook, zoals ook op deze site vermeld staat, is Bordeaux een veilige gok. Uiteraard moet je ongeveer twee jaar wachten voordat deze gebotteld wordt, maar dat is niet bindend. Een wijn heeft inderdaad een piekdatum. Investeringswijnen worden na het bottelen niet direct gedronken. Uiteindelijk zal dit u toelaten een meerwaarde te realiseren van minstens 10% ten opzichte van de prijs die u initieel betaalde. Als er speculatie is, kunnen de prijzen zelfs stijgen.

Door vroege wijnen te kopen, kunt u ook een voorschot in contanten maken voor wijnhuizen. Afhankelijk van het jaar kunnen ze meer of minder problemen hebben, vooral na een slechte oogst. Het voorschot dat zij ontvangen uit de verkoop van vroege wijnen kan hen ook in staat stellen te blijven investeren en produceren. Op deze manier help je hen te ondersteunen.

Related post