Alles wat u moet weten over elektrostatische film

Als u achter het stuur van uw auto zit, wilt of moet u zich onvermijdelijk beschermen tegen de zonnestralen. Voor veel bestuurders is een auto ook een privéruimte waar een zekere mate van privacy gerespecteerd moet worden. Om deze twee doelstellingen te bereiken is er een krachtig apparaat: de elektrostatische film. Maar wat is dan een elektrostatische film? Hoe het te plaatsen en te kiezen? Volg de leider !

Elektrostatische film: definitie

De elektrostatische film wordt op de ruiten van een auto of raam geplaatst om deze ondoorzichtig te maken. Eenmaal geïnstalleerd biedt dit apparaat u optimale bescherming tegen zonnestralen. Het bijzondere ervan ligt in het feit dat voor de installatie ervan geen lijm nodig is.

Wat zijn de stappen voor het aanbrengen van een elektrostatische film?

Wanneer u besluit een elektrostatische film op de ruiten van uw voertuig aan te brengen, moet u eerst de voorbereidingen treffen. Deze zogenaamde voorbereiding wordt uitgevoerd door te reinigen met water of een specifiek product dat hiervoor bedoeld is. Wanneer de ramen zijn schoongemaakt en gedroogd, moet u de afmetingen ervan nemen. U weet dan hoe u uw elektrostatische folie kunt snijden met een cutter. Het snijden moet gebeuren met een marge van enkele centimeters, om te voorkomen dat de ramen gedeeltelijk bedekt worden.

Lees ook  Waarom hebben we vaak koude handen?

De tweede stap bestaat eenvoudigweg uit het plaatsen van uw elektrostatische folie op de ruiten van uw voertuig. Ook hier wordt een te volgen pad aanbevolen. Eerst moet u het raam bevochtigen met een spuitfles. Vervolgens moet u de bescherming van de folie verwijderen voordat u deze op het raam plaatst. De installatie van een elektrostatische film gaat vaak gepaard met het verschijnen van luchtbellen. Deze belletjes kunnen met een spons worden verwijderd.

Enkele tips om te volgen

Om elektrostatische film te kopen, moet u een vertrouwde leverancier kiezen. Kies websites die bekend staan ​​om hun betrouwbaarheid en om de kwaliteit van de films die ze aanbieden. Aan de andere kant, als u bang bent om een ​​fout te maken met betrekking tot de snijafmetingen van uw elektrostatische film, wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​professional te bellen.

Lees ook  Weet je waarom krekels zingen?

Om een ​​elektrostatische folie te kiezen, moet u eerst goed letten op de huidige regelgeving. Deze bepalen dat de helderheid van een auto na het aanbrengen van een elektrostatische film minimaal 70% moet zijn. Anders kan uw gezichtsveld beperkt worden, met alle gevaren van dien tijdens het autorijden. Als u zich niet aan deze wet houdt, krijgt u een boete van 134 euro. Het is ook erg belangrijk dat uw folie robuust is! Je moet ervoor zorgen dat het op zijn plaats blijft, ondanks alle omstandigheden, klimatologisch of anderszins. Ten slotte moet de kleurkeuze zo worden gemaakt dat uw elektrostatische film een ​​samenhangend geheel vormt met uw auto.

Related post