Behang verwijderen met zuiveringszout: Dit zijn de stappen om het gemakkelijk te verwijderen

Verwijder je behang gemakkelijk met zuiveringszout! Ontdek onze eenvoudige en voordelige tips om je behang moeiteloos te verwijderen.

Behang verwijderen kan een ontmoedigende en tijdrovende klus zijn. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige tips omhet proces gemakkelijker te maken, en het gebruik van zuiveringszout om behang te verwijderen is een zeer effectieve en goedkope methode. In dit artikel geven we je een aantal eenvoudige tips om behang te verwijderen met zuiveringszout.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sloopteam B.V. (@sloopteam)

Bereid de zuiveringszout voor

Zuiveringszout is een zeer effectief huishoudelijk product voor het verwijderen van vlekken of vuil van muren, vloeren en zelfs stoffen. Om zuiveringszout te bereiden, meng je eerst het zuiveringszout met heet water tot een romig, homogeen mengsel. Als het mengsel klaar is, kan het op het behang worden aangebracht met een roller of spons, maar pas op dat je niet te veel aanbrengt, want dat kan het behang beschadigen. Zodra de voorbereiding klaar is, is het tijd om het mengsel op het behang aan te brengen.

Lees ook  Hoe lampen en lampen schoonmaken?

Het mengsel op het behang aanbrengen

Zodra je de baking soda hebt voorbereid, is het tijd om het mengsel op het behang aan te brengen . Je moet elke centimeter van het behang bedekken met het mengsel en het gelijkmatig verdelen. Zodra je klaar bent met het aanbrengen van het mengsel, laat je het enkele uren inwerken . Als de oplossing de tijd heeft gehad om goed in te trekken, kun je verder met de volgende stap: het behang verwijderen met een spatel.

Verwijder het behang met een spatel

Zodra het zuiveringszoutmengsel op het behang is aangebracht, is het tijd om het te verwijderen . Hiervoor heb je een spatel nodig. Dit is een heel praktisch hulpmiddel, omdat je hiermee het behang kunt verwijderen zonder de muren te beschadigen. Begin bij de randen en werk langzaam en gelijkmatig om het hele behang te verwijderen. Zo kun je gemakkelijker lijmresten en stof verwijderen die zich op de muren hebben opgehoopt. Om de operatie te voltooien, kun je het volgende gereedschap gebruiken:

  • Een messing borstel om de lijm af te schrapen
  • Een vochtige doek om de muren schoon te maken
  • Een stofzuiger om het stof op te zuigen
  • Een speciaal schoonmaakproduct om hardnekkige vlekken te verwijderen
Lees ook  Elektrische verwarming: hoe kunt u uw verbruik verminderen?

Met deze paar tips kun je behang effectief verwijderen met een spatel, zonder je interieur te beschadigen.

Lijm- en stofresten verwijderen

Wanneer je behang verwijdert met een spatel, is de kans groot dat er lijmresten en stofdeeltjes achterblijven. Om deze te verwijderen meng je wat zuiveringszout met een beetje water. Het mengsel moet dik genoeg zijn om op de muur aan te brengen. Laat het een paar minuten staan en veeg de muren voorzichtig schoon met een vochtige spons. Baking soda is een veelzijdig en zeer praktisch product voor het verwijderen van behang. Als je deze eenvoudige tips volgt, kun je het behang gemakkelijk verwijderen en het oppervlak voorbereiden op een nieuw renovatieproject. Met een beetje geduld en zorg krijg je bevredigende resultaten die je muur niet beschadigen.

Lees ook  Hoe French Terry stof reinigen?

Related post