Ecologisch verantwoord consumeren: 7 essentiële apps

Geconfronteerd met ecologische problemen en de aanwezigheid op de markt van producten die schadelijk zijn voor de gezondheid, mobiele applicaties voor smartphone of Android zijn zeer nuttig geworden. Met deze tools kunt u de kleinste informatie over uw verbruik kennen. Ze informeren u over de inhoud van de goederen die u wilt kopen, het productieproces, de herkomst ervan, enz. Als je deze tools wilt gebruiken, ontdek dan hieronder de 7 essentiële apps

1 – Yuka: ideale toepassing om te winkelen

Yuka is een applicatie die zowel leerzaam als leuk is. Zij bedient om de inhoud van op de markt beschikbare voedingsmiddelen of cosmetische producten te identificeren. Om dit te doen, analyseert het de streepjescode door deze te scannen en geeft het vervolgens zijn oordeel in de vorm van een kleurcode. Het kent een score toe van 0 tot 100, afhankelijk van de belangrijkste gebreken van het product, zijn kwaliteiten en zijn reputatie.

Lees ook  het weinig bekende voordeel van tapijt bij de verwarming

2 – Too Good to Go: toepassing voor de kribbe tegen gasverspilling

Met de Too Good to Go-applicatie kun je onverkochte producten in winkels identificeren voordat ze in de prullenbak belanden. Aan het eind van de dag bieden de op dit platform geregistreerde restauranthouders, kruideniers en cateraars de onverkochte artikelen van de dag aan in de vorm van “verrassingsmandjes”. Consumenten kopen in hun lokalisatiegebieden de goederen in kwestie tegen lage prijzen.

3 – Clear Fashion: aanvraag voor een eco-verantwoorde garderobe

Clear Fashion is de beste bondgenoot van milieuactivisten als ze hun kleding kopen. Deze applicatie is feitelijk in staat om kledinglabels te scannen. Ze onthult het daarna het ecologische en sociale engagement van hun productiemerken.

4 – We Act For Good (WAG) : ecoverantwoordelijke coaching

In directe samenwerking met het WWF, We Act For Good is als een persoonlijke coach die je ecologisch verantwoord handelen en reflexen leert. Het is een programma dat zowel evolueert als leuk is. Via deze applicatie ontvangt u praktische informatie, tutorials en goed advies voor een milieuvriendelijke dagelijkse levensstijl.

Lees ook  Controleer de hoeveelheid alcohol die aan uw klanten wordt geserveerd

5 – Etiketeerbaar: toepassing voor ecologisch verantwoord voedsel

De Etiquette-applicatie is ontworpen om u te helpen consumptie te adopteren die vriendelijker is voor de planeet. Het informeert u over de seizoensgebondenheid van groenten en fruit om de ecologische voetafdruk te beperken die wordt gegenereerd door het belang van deze producten. Het geeft je ook tips om verspilling te vermijden, evenals de adressen van restaurants die een overtuigender ecologische aanpak hebben.

6 – Geev: aanvraag anti-verspillingsreflex

De Geev-applicatie is gewijd aan de strijd tegen de verspilling van voorwerpen en voedsel. In deze context is het haar missie om uw aankopen te controleren, zodat u alleen de producten neemt die u nodig heeft. Via dit platform kun je ook onnodige spullen in huis posten of producten die nog in goede staat zijn gratis terughalen.

Lees ook  3 tips om de batterijduur van je laptop te verlengen.

7 – MoralScore: toepassing voor betere consumptie

MoralScore is ontworpen om merken en productiebedrijven te groeperen op basis van verschillende ecologisch verantwoorde criteria. Deze applicatie onthult gedetailleerde informatie over de sociale en ecologische engagementen van de bekendste merken. Dankzij dit kunt u de waarde van uw favoriete merk kennen.

Related post