een makkelijk en lekker recept!

Een gerecht vol smaken, een eenvoudig recept om te maken en aan te passen aan jouw wensen. Op het programma: seizoensgroenten, aromatische kruideneen beetje olijfolie en wat kruiden om het allemaal samen te brengen. Je zal houden van !

De ingrediënten voor 4 personen

    • 2 courgettes van elk 200 gram
    • 1 aubergine van 200 g
    • 2 uien van elk 100 gram
    • 500 gram tomaten
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • 6 strengen van verse tijm

De voorbereidingsfasen

1. Verwarm de oven voor 200°C.
2. Was de groenten, schil ze en snijd ze in stukken dikke plakjes.
3. In een ovenschaal, Verdeel de groenten in afwisselende lagente beginnen met een laag courgette, dan een laag aubergine en één laag tomaat, dan nog een laag courgette, etc.
4. Pel de uien, snijd ze in stukken en leg ze op de groenten.
5. Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie, voeg zout en peper toe en giet het mengsel over de tian en voeg verse tijm toe.
6. Zet de tian in de oven 45 minuten bij 200°C tot ze mooi bruin zijn.
7. Serveer warm of koud.

Lees ook  rijstpudding!

De oorsprong van het groentetian-recept

Groententian is een recept uit de Franse keuken dat ontstond in de jaren 50. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat verschillende ingrediënten combineert. typische Provençaalse groenten. Het originele recept bevat tomaten, courgette, aubergine en paprika, maar je kunt ook uien of aardappelen toevoegen.

Alle groenten worden in dunne plakjes gesneden en in een ovenschaal geplaatst en bedekt met een mengsel van olijfolie, zout en aromatische kruiden. Eenmaal gekookt, is de tian over het algemeen warm geserveerd met brood of pasta. Het is een zeer populair gerecht in de Provence en is beroemd geworden over de hele wereld dankzij zijn eenvoud en smaak.

Related post