Evolutie en impact op de energietransitie in Frankrijk

Ecologische bonus voor elektrische auto’s: een systeem dat evolueert in 2024

Sinds 2007 heeft de Franse regering een ecologische bonus om de aankoop van schone voertuigen aan te moedigen.

Deze overheidssubsidie, die varieert afhankelijk van het niveau van de CO2-uitstoot van auto’s, is in de loop der jaren geëvolueerd om zich aan te passen aan de markt en de ecologische doelstellingen van het land.

In 2024 zal dit systeem grote nieuwe aanpassingen ondergaan. Wat zijn de gevolgen voor kopers van elektrische auto’s? Wie zullen de bevoorrechte begunstigden zijn? Uitleg.

Wat is de ecologische bonus?

Laten we, voordat we toekomstige ontwikkelingen bespreken, onthouden wat de term ecologische bonus inhoudt. Dit is financiële steun die door de Franse staat wordt verleend bij de aankoop van een nieuw voertuig met lage CO2-uitstootelektrisch of hybride.

Lees ook  Duik in de wereld van tarot: Intense astrologische voorspellingen van 20 tot 26 november 2023!

Momenteel kan het bedrag van deze bonus oplopen tot 9.000 euro voor een 100% elektrisch voertuig.

Het doel is om deze auto’s financieel toegankelijker te maken, waardoor consumenten ertoe worden aangezet om voor meer ecologische alternatieven te kiezen.

Veranderingen gepland voor 2024

In 2024 zal de ecologische bonus een aantal wijzigingen ondergaan. Allereerst wordt het steunbedrag flink verlaagd: het gaat omhoog naar 6.000 euro voor 100% elektrische auto’s.

Er moet echter worden opgemerkt dat plug-in hybride auto’s en auto’s die op aardgas voor voertuigen (CNG) rijden, niet langer voor steun in aanmerking zullen komen.

Bovendien blijft de bonus gereserveerd nieuwe voertuigen waarvan de prijs minder dan 45.000 euro bedraagt. Dit plafond wordt echter verhoogd naar 50.000 euro voor voertuigen met een zeer hoge energie-efficiëntie.

Lees ook  Grote astrologische invloed op 8 januari 2024 – Drie tekens beïnvloed

Voor wie is de ecologische bonus bedoeld?

Hoewel de ecologische bonus tot nu toe voor iedereen toegankelijk was, zal deze vanaf 2024 afhankelijk zijn van hulpbronnenvoorwaarden.

Alleen huishoudens waarvan belastbaar inkomen referentiebedrag is dat minder dan 60.000 euro voor een alleenstaande (of 120.000 euro voor een echtpaar) van de steun kan profiteren. Dit besluit heeft tot doel richt de ecologische bonus op de minst welvarende huishoudensdie moeilijker toegang hebben tot schone voertuigen, die vaak duurder zijn in aanschaf.

Een ecologische bonus die zich aanpast aan de uitdagingen van deze tijd

De ecologische bonus bij de aankoop van schone voertuigen evolueert dus voortdurend. Het past zich aan de economische en ecologische realiteit aan, terwijl het rekening houdt met de noodzaak om schone voertuigen te democratiseren.

Lees ook  Ben jij een zonnemens of meer een ruimtemens? Bekijk het gekoppelde antwoord

De Franse staat is zich bewust van de noodsituatie op het gebied van het klimaat en blijft automobilisten aanmoedigen om meer ecologische keuzes te maken. De voor 2024 geplande veranderingen weerspiegelen deze wens om energietransitie en sociale rechtvaardigheid te combineren.

Related post